KEK SPAN CHEESE
bahan=bahan A:
125 gm cheese
75gm butter yg tlh d cairkan
125 gm cheese
75gm butter yg tlh d cairkan
cara:
Pukul cheese dan butter hingga sebati.ketepikan
Pukul cheese dan butter hingga sebati.ketepikan
bahan B:
5 biji telur segar
150gm tepung naik sendir
50 ml freshmilk atau fullcream yang sejuk
100gm gula klu nk manis tambah lg sedikit
18gm Ovellate
5 biji telur segar
150gm tepung naik sendir
50 ml freshmilk atau fullcream yang sejuk
100gm gula klu nk manis tambah lg sedikit
18gm Ovellate
cara:
1-pukul semua bahan B hinggakembang tp jgn terlalu lama nati berderai kek tu
2-masukkan esen vanila
3- Ambil lbh krg satu senduk
bhg B ke dlm A kacau dgn spatula hingga sebati.kmd masukkan sedikit bhn B dlm bahagian A kacau hgga sebati teruskan hingga hbs
4-bakar dgn suhu 40-45mnt mengikut kesesuaian oven
1-pukul semua bahan B hinggakembang tp jgn terlalu lama nati berderai kek tu
2-masukkan esen vanila
3- Ambil lbh krg satu senduk
bhg B ke dlm A kacau dgn spatula hingga sebati.kmd masukkan sedikit bhn B dlm bahagian A kacau hgga sebati teruskan hingga hbs
4-bakar dgn suhu 40-45mnt mengikut kesesuaian oven
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment