Roasted Chicken
1. serbuk brown sos, sos tomato, sos cili, kicap.
2. Masuk dlm plastik.. ready utk diperap 1 jam , rehat dan serap pelan2 rempah dalam plastik..
2. Masuk dlm plastik.. ready utk diperap 1 jam , rehat dan serap pelan2 rempah dalam plastik..
2. Masukkan ayam dalam periuk (keluarkan plastik). Dada ayam hala ke permukaan dalam periuk. Tak perlu masuk air.
3. tambah air dlm plastik perap ayam.. sket jer utk cair rempah perap yg lekat di plastik tu..
4. HP ayam 8 minit. Siapp...
3. tambah air dlm plastik perap ayam.. sket jer utk cair rempah perap yg lekat di plastik tu..
4. HP ayam 8 minit. Siapp...
Dlm periuk akan ada kuah lagi, bleh wat cicah ngan ayam..
1. ambik kuah dlm periuk tu... campurkan ngan serbuk brown sauce n sliced bwg kuning...masak till pekat...dah blh tuang atas ayam jadi gravy
2. kalu nk rasa black pepper tambahkan 1-2 sudu besar coarse bpepper. ....jadi blackpepper sos
3. kalu nk wat mushroom sos... rendam mushroon kering tu dlam air panas n tuang air rendam dlm minyak ayam dlm noxxa + brown sos td....
*make.sure basuh mushroom bersih2 b4 rendam...
No comments:
Post a Comment