Kek indulgence
Bahan A
5 bj putih telor - pukul tak mau bertanduk.
80gm gula kastor- pukul sekali ngn putih telor,sampai bertanduk speed,10 kitchenaid
80gm gula kastor- pukul sekali ngn putih telor,sampai bertanduk speed,10 kitchenaid
Bahan B
5 bijk kuning telor
100gm gula kastor
175ml fresh milk
75ml mnyak jagung
Pukul hingga kembang naik 4 kali ganda speed 10 kitchenaid.
5 bijk kuning telor
100gm gula kastor
175ml fresh milk
75ml mnyak jagung
Pukul hingga kembang naik 4 kali ganda speed 10 kitchenaid.
Bahan c
165gm tepung kek
35gm cocoa powder
Satu sudu kecil nescafee original dlm paket siap
1/2 kecil baking powder
1/2 sudu kecil baking soda
1sudu kecil vanila
Semua ayak kecuali vanila
35gm cocoa powder
Satu sudu kecil nescafee original dlm paket siap
1/2 kecil baking powder
1/2 sudu kecil baking soda
1sudu kecil vanila
Semua ayak kecuali vanila
Bahan A bahgi 2 dan masukan dalm bahan B kaup balik step by step masukan esen vanila dan kaup balik
Bahan c masukan sedikit sedikit speed 1 dan kaup balik.
Bakar suhu 175 masa 40 minit guna loyang 9 inci
Bahan c masukan sedikit sedikit speed 1 dan kaup balik.
Bakar suhu 175 masa 40 minit guna loyang 9 inci
Cream utk toping kek indulgence
Bahan A
100gm coklat putih cairkan
150gm butter cup
100gm gula icing dipukul kembang dgn butter.
2biji telor kuning
250gm whipping value pride kena sejuk baru keluar dr peti.
Pukul kembang
100gm coklat putih cairkan
150gm butter cup
100gm gula icing dipukul kembang dgn butter.
2biji telor kuning
250gm whipping value pride kena sejuk baru keluar dr peti.
Pukul kembang
Bahan B
150 coklat hitam cairkan
380gm whipin cream
180gm gula icing
220gm butter
3 bijk telor kuning
Pukul kembang macam bahanA juga.ingt potong kek biar jadi 3 layer dan,sapukan krim ini.
380gm whipin cream
180gm gula icing
220gm butter
3 bijk telor kuning
Pukul kembang macam bahanA juga.ingt potong kek biar jadi 3 layer dan,sapukan krim ini.
Coklat ganache
500gm dark coklat cairkan
500ml ancor creme
50gm butter
Mix creme n butter sehinggq kembang dan masukan coklat yg cair tu dlm adunan dgn speed 1 mix sekejqp dan dah siap jirus atas kek masuk peti sejuk sekejap dan keluarkan hias cantik ngn ceri straberi ikut suka,ati
500ml ancor creme
50gm butter
Mix creme n butter sehinggq kembang dan masukan coklat yg cair tu dlm adunan dgn speed 1 mix sekejqp dan dah siap jirus atas kek masuk peti sejuk sekejap dan keluarkan hias cantik ngn ceri straberi ikut suka,ati
No comments:
Post a Comment