Thursday, 26 May 2016

Kek indulgance

Kek indulgence
Bahan A
5 bj putih telor - pukul tak mau bertanduk.
80gm gula kastor- pukul sekali ngn putih telor,sampai bertanduk speed,10 kitchenaid
Bahan B
5 bijk kuning telor
100gm gula kastor
175ml fresh milk
75ml mnyak jagung
Pukul hingga kembang naik 4 kali ganda speed 10 kitchenaid.
Bahan c
165gm tepung kek
35gm cocoa powder
Satu sudu kecil nescafee original dlm paket siap
1/2 kecil baking powder
1/2 sudu kecil baking soda
1sudu kecil vanila
Semua ayak kecuali vanila
Bahan A bahgi 2 dan masukan dalm bahan B kaup balik step by step masukan esen vanila dan kaup balik
Bahan c masukan sedikit sedikit speed 1 dan kaup balik.
Bakar suhu 175 masa 40  minit guna loyang 9 inci
Cream utk toping kek indulgence
Bahan A
100gm coklat putih cairkan
150gm butter cup
100gm gula icing dipukul kembang dgn butter.
2biji telor kuning
250gm whipping value pride kena sejuk baru keluar dr peti.
Pukul kembang
Bahan B
150 coklat hitam cairkan
380gm whipin cream
180gm gula icing
220gm butter
3 bijk telor kuning
Pukul kembang macam bahanA juga.ingt potong kek biar jadi 3 layer dan,sapukan krim ini.
Coklat ganache
500gm dark coklat cairkan
500ml ancor creme
50gm butter
Mix creme n butter sehinggq kembang dan masukan coklat yg cair tu dlm adunan dgn speed 1  mix sekejqp dan dah siap jirus atas kek masuk peti sejuk sekejap dan keluarkan hias cantik ngn ceri straberi ikut suka,ati

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...