BAHAN-BAHAN :
1 cwn beras
Sebijik kelapa - amik 10 cwn santan
1 sb minyak sapi
2 sb minyak masak
Daging kisar 1/2kg
1 btg kulit kayu manis
2 kuntum bunga cengkih
2 biji buah pelaga
Segenggam udang kering
2 helai daun pandan
2 btg serai ketuk - sy xsuka taruk
1st jintan putih - sangai then kisar halus
1 st ketumbar - sangai then kisar halus
3 ulas bwg putih - hiris
1 labu bwg besar - hiris
2" halia - hiris
Garam secukup rasa
1 kiub pati ayam
1 cwn beras
Sebijik kelapa - amik 10 cwn santan
1 sb minyak sapi
2 sb minyak masak
Daging kisar 1/2kg
1 btg kulit kayu manis
2 kuntum bunga cengkih
2 biji buah pelaga
Segenggam udang kering
2 helai daun pandan
2 btg serai ketuk - sy xsuka taruk
1st jintan putih - sangai then kisar halus
1 st ketumbar - sangai then kisar halus
3 ulas bwg putih - hiris
1 labu bwg besar - hiris
2" halia - hiris
Garam secukup rasa
1 kiub pati ayam
CARA-CARA :
Tumis semua bhn2 tumis tu pastu msukkan semua bhn2 lain.
Blh masukkan pucuk paku/ pucuk paku mrrah/ pucuk ubi dsb.tp sy xtaruk.
Hp 20mnt. Jgn risau kalau nmpk cair.lama2 akan jd pekat. Hidang dgn daun sup, daun bwg n bwg goreng. Dijamin sedap hehehe
No comments:
Post a Comment