Friday, 23 June 2017

coklat moist

BEST MOIST CHOCOLATE CAKE EVER

sumber: Happy Cooking Time
resepi asal: http://www.bestmoistchocolatecakerecipe.com/

Bahan-bahan : 

2 cawan tepung gandum

2 cawan gula 

3/4 cawan serbuk koko Hershey's

2 tsp soda bikarbonat

1 tsp baking powder

2 biji telur saiz A

1 tsp garam

1 cawan buttermilk 

1 cawan Mazola vege oil 

1 1/2 tsp vanilla extract

1 cawan air mendidih (boleh letak coffee/nescafe) 

Cara Penyediaan : 

Panaskan oven pada suhu 300 F (lebih kurang 150 C) untuk membakar secara perlahan (slow baking).

Lenser loyang 9 x 12 dengan oil dan tabur dengan sedikit tepung.  Saya guna 10 x 10. Atau lapik loyang kek dengan kertas kalis minyak.

Masukkan semua bahan di atas kecuali air mendidih ke dalam mixing bowl.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...