PULUT KUNING
1 kg beras pulut
1 kotak santan 200ml
1 sb serbuk kunyit
1 sk pewarna kunin
2 helai daun pandan
2 sk garam
2 sb gula
1 keping asam gelugur
1 kotak santan 200ml
1 sb serbuk kunyit
1 sk pewarna kunin
2 helai daun pandan
2 sk garam
2 sb gula
1 keping asam gelugur
cara2:
1. basuh n rendam beras pulut bersama serbuk kunyit n asam keping selama 20 minit
2..masukkan beras pulut td kedalam periuk dan buang air rendaman tu..tinggal sedikit jer sama aras dgn beras pulut...jgn lebih air nanti lembik.
3.masukkan garam dan pewarna dan daun pandan.Hp 5 minit..
4.cukup masa lepas steam...gaul dgn santan n gula dan steam lagi selama 2 minit..
1. basuh n rendam beras pulut bersama serbuk kunyit n asam keping selama 20 minit
2..masukkan beras pulut td kedalam periuk dan buang air rendaman tu..tinggal sedikit jer sama aras dgn beras pulut...jgn lebih air nanti lembik.
3.masukkan garam dan pewarna dan daun pandan.Hp 5 minit..
4.cukup masa lepas steam...gaul dgn santan n gula dan steam lagi selama 2 minit..
No comments:
Post a Comment