3 biji bawang besar
2 biji bawah putih
Sebuku ibu jari halia
Satu sudu kecil jintan mnis
1 sudu kecil rempah kari apa2 je
Blend semua
2 biji bawah putih
Sebuku ibu jari halia
Satu sudu kecil jintan mnis
1 sudu kecil rempah kari apa2 je
Blend semua
2 batang serai diketuk
2 helai daun kunyit di carik2
5 helai daun limau purut dihiris halus
Ghee atau minyk zaitun 3 sudu
Ketam 5 ekor potong 2
2 helai daun kunyit di carik2
5 helai daun limau purut dihiris halus
Ghee atau minyk zaitun 3 sudu
Ketam 5 ekor potong 2
Goreng serai dan dan limau purut selama 5 mnt
Masukkan bhn2 blend semua..goreng sampai naik bau
Masukkan beras stgh kilo dan air mineral 2 botol kecil...
Masukkan ketam yg tlh diperap dgn garam, daun kunyit dan serbuk lada hitam stgh jam sblm..
Masukkan bhn2 blend semua..goreng sampai naik bau
Masukkan beras stgh kilo dan air mineral 2 botol kecil...
Masukkan ketam yg tlh diperap dgn garam, daun kunyit dan serbuk lada hitam stgh jam sblm..
Tekan high pressure 7 mnt...
Sambal
2 biji tomato
2 biji bwg besar
2 potong nenas
2 sudu minyak zaitun
Garam
Gula
Dan air perahan lemon sebiji...
2 biji bwg besar
2 potong nenas
2 sudu minyak zaitun
Garam
Gula
Dan air perahan lemon sebiji...
Blend semua....dan blh mkn dgn nasi...
No comments:
Post a Comment