BISKUT SUJI SALJU
Bahan A
150 gm minyak sapi
100 gm mentega
100 gm gula kastor
1 camca teh esen vanilla
1biji kuning telur
Bahan A
150 gm minyak sapi
100 gm mentega
100 gm gula kastor
1 camca teh esen vanilla
1biji kuning telur
Bahan B
100 gm cornflakes ~ dikisar halus
100 gm tepung jagung
50 gm suji (semolina)
100 gm cornflakes ~ dikisar halus
100 gm tepung jagung
50 gm suji (semolina)
Bahan C
280 g tepung gandum ~ diayak
280 g tepung gandum ~ diayak
Bahan Hiasan
Susu tepung secukupnya ~ untuk salut biskut yang dah masak
Sedikit gula icing ~ jika susu kurang manis
Cara
Putar bahan A hingga sebati.
Masukkan semua bahan B dan gaul hingga rata.
Tambah tepung gandum sedikit demi sedikit hingga mendapat doh yang boleh dicanai.
Canai doh tadi 1/2 cm dan terap guna acuan kegemran.
Sedikit gula icing ~ jika susu kurang manis
Cara
Putar bahan A hingga sebati.
Masukkan semua bahan B dan gaul hingga rata.
Tambah tepung gandum sedikit demi sedikit hingga mendapat doh yang boleh dicanai.
Canai doh tadi 1/2 cm dan terap guna acuan kegemran.
Sediakan loyang pembakar
Oleskan dengan sedikit butter
Panaskan oven pada suhu 170C
Oleskan dengan sedikit butter
Panaskan oven pada suhu 170C
Doh yang telah diterap di susun di atas dulang pembakar
Bakar dalam oven pada suhu 170C selama 15 - 20 minit.
Setelah biskut masak, biarkan suam dan salut biskut tadi dengan susu tepung.
Bakar dalam oven pada suhu 170C selama 15 - 20 minit.
Setelah biskut masak, biarkan suam dan salut biskut tadi dengan susu tepung.
No comments:
Post a Comment